Medlemsbrev #1 – 2020

Får du besök av släkt och vänner under 2020? Föreningen har gjort ett avtal med Hotell Zinkensdamm, Zinkens väg 20, där det finns både hotell och vandrarhem. Om du uppger att du bokar rum efter rekommendation av BRF Krukomakaren1, får du 10% rabatt på dagspriset på hotellrummen. Gällande vandrarhemsrummen får du betala medlemspris (i STF), även om du inte är medlem. Medlemsrabatten är 50 kr för vuxna och 25 kr för barn per natt. Dessa rabatter gäller bara om du bokar via hotellets egen hemsida eller ringer direkt. Läs mer på zinkensdamm.com

Styrelsen behöver nya medlemmar under 2020 – hör av dig till styrelsen eller valberedningen Anna Löfgren om du är intresserad av att delta.

Cykelresning efter städdagen. De som är intresserade av någon av de cyklar som rensades ut under städdagen kom till cykelförråden bakom hus nr 57-59 söndag den 12 januari kl 10.00. Finns intresse från fler personer för samma cykel lottar vi vem som får den.

Portarna och övriga ytterdörrar behöver vi vara extra noga med att stänga nu när det blir kallare. Kylan kan göra att oljan i stängningsmekanismen blir trögare. Ta därför alltid som vana att stänga porten eller ytterdörren efter dig.

Tvättstugan används flitigt av medlemmar. Om vi alla hjälps åt och städar efter sig blir det en trevligare upplevelse för alla. T ex kan du göra rent tvättfacken efter att vattnet har spolat ut tvättmedlet i maskinen och börjat programmet. Glöm inte luddfiltret i torktumlaren ska rengöras. Torka även gärna rent ovan maskinen. Du som redan gör allt detta ska ha ett stort tack! Glöm inte att man inte får använda tvättstuga efter kl 22.00.

Fönstertätningen är det bra att se över inför vintern. Med tiden släpper klistret och tätningen tenderar att flyttas eller hänga ned nedanför fönstren. Se över att de sitter rätt runt samtliga karmar innan den verkliga kylan slår till.

Glöm inte kolla batterierna i din brandvarnaren under de kalla vintermånaderna. 

God fortsättning på 2020 önskar styrelsen!

Containern full!

Hej igen alla medlemmar!

Containern som vi hyrde under städdagen var till för de medlemmar som deltog under dagen och stängdes vid städdagens slut då den var fylld. Någon har under dagen lagt dit mer sopor som tyvärr inte kommer hämtas upp. Vi uppmanar den som lämnat sina sopor utanför containern att hämta upp dem snarast då dessa kommer lämnas kvar på gatan.

Stort tack för visad hänsyn och förståelse.

Hälsningar

Styrelsen

Tack!

Stort tack till alla medlemmar som deltog på dagens höststädning! Jättekul att se så många engagerade medlemmar i vår förening.

Alla cyklar som hade den röd-vita plastremsan kvar har blivit utrensade från cykelförråden. Gamla och trasiga cyklar kastades under dagen. De kvarvarande cyklarna är ihopsamlade och kommer skänkas bort. Om någon medlem är behov av en gammal cykel kontakta styrelsen@krukomakaren1.se innan 10 november.

Hälsningar,

Styrelsen

Höststädning nu på söndag 3 nov, kl 10.00

Nu på söndag är det dags att göra fint runt våra hus. Uppgifter under dagen kommer vara följande:

1. Tömning av allmänna utrymmen på skräp och föremål

2. Sopning av alla allmänna utrymmen utom trapphus

3. Plocka upp skräp på föreningens område även bakom hus 62 -64

4. Röj bort sly på baksidan av hus 62 -64

5. Kratta löv och lägg i containern

6. Bära in utemöblerna

7. Rensa cykelförråden
Alla cyklar som har den röd-vita plastmarkeringen kvar kommer att tas bort från cykelförråden.

Föreningen har ett begränsat förråd av trädgårdsverktyg och städutrustning. Alla medtagna redskap, rengöringsmedel för ovanstående uppgifter gör stor nytta.  De som deltar på städdagen får tillgång till en container där det även går bra att slänga egna grovsopor.

Vi avslutar höststädningen med gemensam fika.

Vi ses på söndag!

Hälsningar,

Styrelsen Krukomakaren1

Höststädning och cykelrensning

Städdagen är bestämd till den 3 november. Vi samlas alla vid port 62 klockan 10.00 och gör det fint inför hösten både i de allmänna utrymmena och utomhus. Container kommer att finnas för att slänga saker (dock ej kemikalier och elektronik).

Cykelrensning. Vid vårstädningen märktes alla cyklar med ett röd-vitt platsband. Vid höststädningen kommer alla cyklar som fortfarande har markeringen kvar att bortföras. Gå ner till ditt cykelförråd och se till att inget du vill ha kvar har en markering kvar. De cyklar som inte har någon ägare och är i gott skick kommer auktioneras ut bland medlemmarna. Mer info om det senare.

Värmen. Våra hus är generellt kallare pga tegelväggar som saknar isolering. Under den fuktiga hösten dras fukt in i stenen (ytterväggen) som när det blir kallt utgör en köld-brygga in i lägenheten. Balkongplattan för även den in en del kyla liksom dålig tätning runt glasparti till balkongdörren. Frånvaron av avsedd steg-matta inne i lägenheten och innergolv leder kylan från betongplattan.

Vi arbetar nära med det företag som skött värmen i alla år i vår fastighet. Anläggningen kan inte ge en jämn värme förrän utetemperaturen har varit betydligt under 0:an i minst 10 dygn. Det är även först då man kan upptäcka om det är något element som ej fungerar tillfredsställande. Det kritiska punkten är just när temperaturen är runt 0:an som gör att det inte blir riktigt varmt. Vi har frågan under ständig bevakning.

Praktiska tips:

  • Lufta elementet. Öppna ventilkranen med elementnyckel. Kommer det vatten ska ventilen omedelbart stängas. Kommer det luft så låt den pysa ut tills vatten kommer.
  • Se till att ha det helt fritt minst 50 cm från elementen för att strålningsvärmen ska komma ut i rummet
  • Se över tätningen av samtliga fönster. Den ska vara rätt utförd och tätlisten får ej vara utmattad
  • Lägg in stegmatta och innergolv om du har tagit fram trägolvet som är konstruktionsvirke direkt på betongplattan och således inte avsett att vara golv.
  • Stryp inte luftcirkulationen helt då får du högre radonhalt och risk för mögel. Häng istället en tunn textil över ventilen som styr luften åt sidorna om du tycker att det blåser för kallt rakt in.

Parkeringsplatser. Föreningen förfogar över tio parkeringsplatser, från vändplanen och uppåt. Platserna kostar 1100 kr/mån att hyra och väntelista finns – hör av dig till styrelsen om du är intresserad att ställa dig i kö för en plats.

Vi ses på städdagen!

Hälsningar,
Styrelsen