Medlemsbrev #1 – 2020

Får du besök av släkt och vänner under 2020? Föreningen har gjort ett avtal med Hotell Zinkensdamm, Zinkens väg 20, där det finns både hotell och vandrarhem. Om du uppger att du bokar rum efter rekommendation av BRF Krukomakaren1, får du 10% rabatt på dagspriset på hotellrummen. Gällande vandrarhemsrummen får du betala medlemspris (i STF), även om du inte är medlem. Medlemsrabatten är 50 kr för vuxna och 25 kr för barn per natt. Dessa rabatter gäller bara om du bokar via hotellets egen hemsida eller ringer direkt. Läs mer på zinkensdamm.com

Styrelsen behöver nya medlemmar under 2020 – hör av dig till styrelsen eller valberedningen Anna Löfgren om du är intresserad av att delta.

Cykelresning efter städdagen. De som är intresserade av någon av de cyklar som rensades ut under städdagen kom till cykelförråden bakom hus nr 57-59 söndag den 12 januari kl 10.00. Finns intresse från fler personer för samma cykel lottar vi vem som får den.

Portarna och övriga ytterdörrar behöver vi vara extra noga med att stänga nu när det blir kallare. Kylan kan göra att oljan i stängningsmekanismen blir trögare. Ta därför alltid som vana att stänga porten eller ytterdörren efter dig.

Tvättstugan används flitigt av medlemmar. Om vi alla hjälps åt och städar efter sig blir det en trevligare upplevelse för alla. T ex kan du göra rent tvättfacken efter att vattnet har spolat ut tvättmedlet i maskinen och börjat programmet. Glöm inte luddfiltret i torktumlaren ska rengöras. Torka även gärna rent ovan maskinen. Du som redan gör allt detta ska ha ett stort tack! Glöm inte att man inte får använda tvättstuga efter kl 22.00.

Fönstertätningen är det bra att se över inför vintern. Med tiden släpper klistret och tätningen tenderar att flyttas eller hänga ned nedanför fönstren. Se över att de sitter rätt runt samtliga karmar innan den verkliga kylan slår till.

Glöm inte kolla batterierna i din brandvarnaren under de kalla vintermånaderna. 

God fortsättning på 2020 önskar styrelsen!