Höststädning och cykelrensning

Städdagen är bestämd till den 3 november. Vi samlas alla vid port 62 klockan 10.00 och gör det fint inför hösten både i de allmänna utrymmena och utomhus. Container kommer att finnas för att slänga saker (dock ej kemikalier och elektronik).

Cykelrensning. Vid vårstädningen märktes alla cyklar med ett röd-vitt platsband. Vid höststädningen kommer alla cyklar som fortfarande har markeringen kvar att bortföras. Gå ner till ditt cykelförråd och se till att inget du vill ha kvar har en markering kvar. De cyklar som inte har någon ägare och är i gott skick kommer auktioneras ut bland medlemmarna. Mer info om det senare.

Värmen. Våra hus är generellt kallare pga tegelväggar som saknar isolering. Under den fuktiga hösten dras fukt in i stenen (ytterväggen) som när det blir kallt utgör en köld-brygga in i lägenheten. Balkongplattan för även den in en del kyla liksom dålig tätning runt glasparti till balkongdörren. Frånvaron av avsedd steg-matta inne i lägenheten och innergolv leder kylan från betongplattan.

Vi arbetar nära med det företag som skött värmen i alla år i vår fastighet. Anläggningen kan inte ge en jämn värme förrän utetemperaturen har varit betydligt under 0:an i minst 10 dygn. Det är även först då man kan upptäcka om det är något element som ej fungerar tillfredsställande. Det kritiska punkten är just när temperaturen är runt 0:an som gör att det inte blir riktigt varmt. Vi har frågan under ständig bevakning.

Praktiska tips:

  • Lufta elementet. Öppna ventilkranen med elementnyckel. Kommer det vatten ska ventilen omedelbart stängas. Kommer det luft så låt den pysa ut tills vatten kommer.
  • Se till att ha det helt fritt minst 50 cm från elementen för att strålningsvärmen ska komma ut i rummet
  • Se över tätningen av samtliga fönster. Den ska vara rätt utförd och tätlisten får ej vara utmattad
  • Lägg in stegmatta och innergolv om du har tagit fram trägolvet som är konstruktionsvirke direkt på betongplattan och således inte avsett att vara golv.
  • Stryp inte luftcirkulationen helt då får du högre radonhalt och risk för mögel. Häng istället en tunn textil över ventilen som styr luften åt sidorna om du tycker att det blåser för kallt rakt in.

Parkeringsplatser. Föreningen förfogar över tio parkeringsplatser, från vändplanen och uppåt. Platserna kostar 1100 kr/mån att hyra och väntelista finns – hör av dig till styrelsen om du är intresserad att ställa dig i kö för en plats.

Vi ses på städdagen!

Hälsningar,
Styrelsen